Dnes je 19.8.2017  Hlavní stránka - Calla | Energetika | Ochrana přírody | Doprava | Ekoporadenství | Zpravodaj Ďáblík | Atlas OZE 

Víte, že ...
Břehule u nás tráví jen část roku. Na zimu odlétají do tisíce kilometrů vzdálených afrických zimovišť v zemích jižně od Sahary. Na své pouti překonávají Alpy, Středozemní moře a Saharu. Další zajímavosti »

Facebook Profil Cally na Facebooku
button enviroskop.cz

Protože jsou ohrožené a jejich počet se trvale snižuje

 

Početnost břehulí se v poslední době snižuje v celé Evropě. Např. v Jihočeském kraji došlo mezi lety 1999 a 2009 ke snížení počtu párů z téměř 5 000 na pouhé 2 000, počet obsazených hnízdišť klesl o 55 %. Důvodem poklesu je jednoznačně zánik vhodných hnízdišť.

 

a

 

 © 2006 - 2017 Calla  Calla Fráni Šrámka 35, 370 01 České Budějovice  tel.: 384 971 934, fax: 384 971 939 calla(at)calla.cz
TOPlist