Dnes je 18.10.2018  Hlavní stránka - Calla | Energetika | Ochrana přírody | Doprava | Ekoporadenství | Zpravodaj Ďáblík | Atlas OZE 

Víte, že ...
Břehule u nás tráví jen část roku. Na zimu odlétají do tisíce kilometrů vzdálených afrických zimovišť v zemích jižně od Sahary. Na své pouti překonávají Alpy, Středozemní moře a Saharu. Další zajímavosti »

Facebook Profil Cally na Facebooku
button enviroskop.cz

Protože se už bez lidské pomoci neobejdou

 

Břehule přišly regulací řek o přirozená hnízdiště, ve kterých jich dnes hnízdí pouhá 3 %. Naštěstí objevily náhradní domov v těžebních prostorech, především v pískovnách. Jejich šancí na přežití je tedy stal šetrná těžba respektující hnízdní období a cílená péče o hnízdiště v opuštěných pískovnách.

 

a

 

 © 2006 - 2018 Calla  Calla Fráni Šrámka 35, 370 01 České Budějovice  tel.: 384 971 934, fax: 384 971 939 calla(at)calla.cz
TOPlist